Представители на ЦИК проведоха обучение за предстоящия вот

17.09.2014

Областният управител в своето приветствие посочи, че е важно създаването на благоприятни условия за провеждането на честни избори

Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 5 октомври, членовете на ЦИК Емануил Христов и Ерхан Чаушев проведоха обучение с представители на техническите екипи на Областна администрация Разград и на общинските администрации от Област Разград; както и на следните структури от Област Разград: Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване”, Регионален инспекторат по образование, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР и „Информационно обслужване” АД; РИК - Разград.

В своето приветствие Областният управител д-р Илиян Драмалиев пожела успешна и ползотворна работа. Посочи, че ще съдейства за създаването на благоприятни условия за провеждането на честни избори.

Ерхан Чаушев коментира организационната подготовка, както и наличието на съгласуваност на действията между всички участници в изборния процес.

Емануил Христов коментира новите моменти в изборния ден. Постави акцент на оформянето в чернови вид на преференциалния вот и нанасянето му в протокол.

Председателят на РИК – Разград обяви, че ще има още 8 подвижни секции, наред с вече оформените 194 СИК.

По време на обучението стана ясно, че за да бъде намалено напрежението в изборния ден ще бъде изработен нов план за посрещане на СИК.

„Информационно обслужване”  в деня на вота ще работят с 9 компютри, като ще бъдат доставени още два допълнителни за сканиране.

За по-добра осветеност в помещенията призова Емануил Христов. Той отчете добрата предварителна организация в Област РазградКъм началото на страницата