С организиране на изложба Областна администрация прави Разград част от общоевропейска инициатива

19.09.2014

На 20 септември пред Общински културен център от 12.00 ч. ще бъде открита изложбата под мотото „Общите граници ни правят по-близки”

Областна администрация - Разград и Съвместния технически секретариат (СТС) Кълъраш, Румъния по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България организират съвместна инициатива за отбелязване на 21 септември – Деня на европейското сътрудничество.

На 20 септември пред Общински културен център жителите и гостите на Разград имат възможност да разгледат изложбата под мотото „Общите граници ни правят по-близки”. От 12.00 ч. до 16.30 ч.  с поставяне на мобилни пана с постери, информация и снимки, презентиращи резултатите от проекти, реализирани с европейска финансова помощ посредством Програмата,  Разград ще стане част от европейската инициатива.

Събитието е част от кампания, която се координира от Програма ИНТЕРАКТ с подкрепата на Европейската комисия, Европейския парламент и Комитета на регионите.

Тази година са планирани стотици локални събития в цяла Европа, както в държавите – членки, така и в съседни държави, като се предвижда в тях да вземат участие хиляди хора, като основна цел е разпространението на информация относно трансграничното европейското сътрудничеството.  

На окриването на изложбата ще присъстватръководителите на Съвместен технически секретариат Кълъраш в лицето на Богдан Мушат – ръководител и Николета Минку – изпълнителен директор на Секретариата.Към началото на страницата