Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен връчи награди на победители в ученически конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ЕНП Асим Адемов

10.01.2020

Днес, 10 януари 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен взе участие в церемония по официално награждаване на победителите в ученически конкурс за мултимедийни презентации на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов, съвместно с Регионално управление на образованието Разград. Събитието се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров” в гр. Разград.

Наградите бяха връчени от Областния управител Гюнай Хюсмен, евродепутата Асим Адемов, началника на Регионално управление на образованието Ангел Петков и от членовете на журито за оценка на презентациите.

Областният управител връчи награди на победители в конкурса. Той поздрави Асим Адемов за инициативата и изрази мнение, че от всички евродепутати досега, той е най-съпричастен с развитието на област Разград. Гюнай Хюсмен поздрави всички участници в конкурса и посочи, че се гордее, че в областта ни учат такова интелигентни и любознателни ученици, както и преподаватели, които си вършат професионално работата и ги подкрепят в развитието. Областният управител посочи, че изследователската си работа по издирването на информация за будителите в Лудогорието е особено полезна, защото младите хора разбират какви талантливи и достойни хора са живели в района ни и това трябва да повод за гордост и стимул за развитие на младежите.

Участие в конкурса взеха 26 ученици от цялата Разградска област. Те показа много добри познания в областта на историята на региона, както и креативни и интересни подходи при разработването на презентациите.

Презентациите бяха оценени от безпристрастно и компетентно жури в състав: писателят Димитър Петров – служител в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, историкът Иво Стоянов, който наскоро издаде книгата „Разград и войните на Османската империя ХV-ХІХ век“ и главния експерт в Областна администрация Разград – Светлин Симеонов.

Победител в оспорваното състезание е Мария Христова Червенкова– ученичкаот XII клас отППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Разград. Тя представя по оригинален начин – като витуална разходка в музей интересни факти за композитора и музиканта Димитър Ненов, за художника Данаил Дечев, за просветните дейци Станка Николица Спасо-Еленина, Никола Икономов и за Анание Явашов. Нейната награда е в визита в Брюксел с цел запознаване с работата на Европейския парламент. Второто място зае Сертан Сезгинов Абтулов – ученик от XI „а” клас в Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина”. Трета награда получиБейшан Бейтула Яфес – ученик от X клас в Профилирана гимназия „Васил Левски”, град Исперих.

Поощрителни награди получиха Диляра Севгин Мустафа – ученичка от IX клас в Профилирана природо-математическа гимназия„Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград; Стоян Дениславов Йорданов – ученик в X „б”клас в Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи”, гр. Разград; Онур Бюлент Шеит – ученик в VIII „в” клас в ППМГ„Акад. Никола Обрешков“ – Разград; Синан Гюрджан Мехмед – ученик от 11 „а” клас в Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“, град Исперих; Теодосия Светославова Тодорова – ученичка от IX „в” клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, гр. Разград, Станко Динев Мечков от 9 клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”- гр. Разград и Емре Салиев Еминов от 9 клас в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Самуил.

 

Галерия

 

 


 Към началото на страницата