Областна администрация - Разград стана част от общоевропейска инициатива

21.09.2014

При голям интерес от страна на гражданите и гостите на Разград протече организираната изложба на 20 септември 2014 г.Тя бе инициирана от Областна администрация -  Разград, Съвместния технически секретариат (СТС) Кълъраш, Румъния по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България и Областен информационен център Разград. Посетителите имаха възможност да разгледат мобилни пана с постери, да получат информация и да се запознаят посредством фотоси, презентиращи резултатите от проекти, реализирани с европейска финансова помощ посредством Програмата. На площада пред Общински културен център в Разград със съдействието на Община Разград съвместната инициатива беше организирана под мотото „Общите граници ни правят по-близки” по повод 21 септември – Деня на европейското сътрудничество.

Събитието е част от кампания, която се координира от Програма ИНТЕРАКТ с подкрепата на Европейската комисия, Европейския парламент и Комитета на регионите.

Тази година са планирани стотици локални събития в цяла Европа, както в държавите – членки, така и в съседни държави, като се предвижда в тях да вземат участие хиляди хора, като основна цел е разпространението на информация относно трансграничното европейското сътрудничеството.  

На откриването на изложбата присъствахапредставители на Областна администрация - Разград, Областен информационен център Разград и почти целия състав на Съвместен технически секретариат Кълъраш, начело с ръководството в лицето на Богдан Мушат – ръководител и Николета Минку – изпълнителен директор на Секретариата.

Посетителите на изложбата получиха множество информационни материали, които онагледяват посигнатите резултати на изпълнените по Програмата проекти.Към началото на страницата