Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Разград

27.01.2020

Днес, 27.01.2020 г.,Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бегост на тържествената сесия на Общински съвет-Разград по повод Деня на Разград - 28 януари.

Той връчи поздравителен адресна кмета Денчо Бояджиев, в който се казва: „Длъжни сме да тачим своята история,да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъми да бъдемгорди, че сме потомци на славен и борбен народ….

Затова, 142 години след историческата дата 28 януари, нека сведем глави и да отдадем почит пред подвига и паметта на героите, пред храбрите им дела, безграничните им страдания и силната им вяра в бъдещетона България…

Нека бъдем единни в постигането на просперитет така, както предците ни са били единни в преследването на националните идеали и Освобождението! Желая Ви от сърце много здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни жители на град Разград!“

На тържествената сесия единодушно бяха одобрени номинациите за званието „Почетни граждани на Разград“:  президентът на ПФК“Лудогорец 1945“ Александър Александров, проф. д-р по органична химия и бивш директор на Филиал Разград към Русенски Университет „Ангел Кънчев“ Нейко Стоянов, възрожденецът Никола Икономов(посмъртно) и анестезиологът и председател на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева.

Областният управител разгледа и откритата днес изложбаот ученически фотографии, участвали в конкурса „Разград – уловени мигове“.Изложбата е организирана за поредна година от общината и ЦЛПР – Център за ученическо техническо и научно творчество.


 Към началото на страницата