Новият генерален консул на Русия в Русе пожела успех на Областния управител

23.09.2014

Областният управител д-р Илиян Драмалиев прие в кабинета си новия Генерален консул на Русия в Русе Татяна Грушко. Визитата имаше опознавателен характер. Д-р Драмалиев запозна дипломата с особеностите на Област Разград и връзките й с Орловска област.

„За нас Генералното консулство на Русия в Русе е от особено значение и съществен фактор в цялостния живот на България. Винаги сме имали добри отношения и сме си партнирали успешно“, заяви Областният управител. Той изрази надежда, че ползотворното сътрудничество ще продължи и в бъдеще. Д-р Драмалиев увери Татяна Грушко, че в лицето на Област Разград и в негово лице генералното консулство има постоянен и коректен партньор. „За мен ще е удоволствие да работим заедно и да поддържаме и задълбочим традиционно добрите връзки между България и Русия“, каза новият консул.

По време на срещата бе споделена отрицателната тенденция на обезлюдяване на селскостопанските райони и работата на двете правителства за привличането на млади хора в този сектор на живота.

Успешен мандат пожела Татяна Грушко на д-р Драмалев, който от своя страна посочи, че винаги е готов за диалог и взаимно сътрудничество.Към началото на страницата