Подписани търговски договори между български и румънски фирми след поредна среща на бизнеса от Област Разград и Окръг Гюргево

28.09.2014

Предстои участие на фирми и земеделски производители от Област Разград  в търговско изложение в гр. Гюргево на 3 и 4 октомври 2014 г., наречено „Дни на реколтата”

До подписване на търговски договори между български и румънски фирми от Област Разград и Окръг Гюргево се стигна след провеждането на бизнес форум в град Гюргево на 26 септември 2014 г., представляващ поредното събитие в рамките на проект „Мерки и инструменти в подкрепа на трансграничното бизнес сътрудничество между област Разград и окръг Гюргево” по Програмата за  трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 –2013 г., с водещ партньор – Областна администрация - Разград в партньорство с Търговска, индустриална и земеделска камара Гюргево и Регионална търговско-промишлена и земеделска камара - Разград.

Представители на над 40 фирми от Област Разград и Окръг Гюргево взеха участие в събитието, което се проведе в сградата на Търговска, индустриална и земеделска камара Гюргево.

Бизнес форумът беше последван от осигурено по проекта участие на фирми от Област Разград, сред които „Раломекс” АД с най-голяма изложбена площ, „МАТ” ООД, „СМТ – България” ООД, „Булкорп” ООД, „Ситона груп” ООД, „Хладилно-консервен комбинат” АД, гр. Исперих, ЕТ „Борник – Борислав Генчев” в ежегодното търговско изложение на потребителските стоки в гр. Гюргево на 26 и 27 септември. Българските щандове бяха посетени от Николае Флориан – народен представител от избирателен район Окръг Гюргево и Председател на Комисията за румъно-българско приятелство в румънския парламент, представители на румънски медии, жители и гости на Гюргево.

По проекта предстои участие на фирми и земеделски производители от Област Разград  в търговско изложение в гр. Гюргево на 3 и 4 октомври 2014 г., наречено „Дни на реколтата”.

Фирмите и земеделските производители от Област Разград, желаещи да вземат участие в горепосоченото търговско изложение в град Гюргево с покриване на част от разходите за сметка на проекта могат да получат повече информация в Местния информационен офис за трансгранично икономическо сътрудничество, намиращ се на адрес: гр. Разград, Дом на науката и техниката, ет. 4, стаи 404 и 406; телефони за връзка: 084/660 248, 660 249; електронна поща: rtpzk@mail.bg.Към началото на страницата