139 219 избиратели от област Разград имат право да упражнят правото си на вот на 5 октомври

02.10.2014

Цифрата може да бъде променена, тъй като до утре, в петък, общините ще нанасят корекции по избирателните секции, информира председателят на РИК - Разград

Областният управител д-р Илиян Драмалиев, заедно с председателя на РИК – Разград и главния секретар на Областна администрация информираха за организационно-техническата подготовка за предстоящите предсрочни парламентарни избори в областта.

Д-р Драмалиев благодари на общинските кметове за съдействието и добре свършената работа. Изказа своите отлични впечатления от г-жа Родоплу и състава на РИК – Разград, както и от професионализма на г-н Садък Алчев.

Председателят на РИК информира, че на територията на област Разград 194 броя са секционните избирателни комисии, в това число 6 броя ще има в здравни заведения и социални домове. 8 СИК са с подвижни урни. По последни данни имащите право на вот избиратели в областта са 139 219 лица. Цифрата може да бъде променена, тъй като до утре, в петък, общините ще нанасят корекции по избирателните списъци. Заличените лица са 1943. Около 1850 човека ще бъдат ангажирани в изборния ден, посочи Садък Алчев. Той допълни още, че общата сума, която е преведена в срок на общините, за организационно-техническа подготовка е 84 000 лв.

РИК-Разград има взети 109 решения. При постъпили 3 жалби, само една е частично основателна, коментира Родоплу. 5 агенции са се регистрирали с наблюдатели в изборния ден в общо 14 СИК.Към началото на страницата