Общините в Лудогорието нямат проблеми с изпълнението и с финансирането по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

17.10.2014

С благодарност към кметовете за създадените условия за честни и спокойни избори запозна срещата на областният управител и неговия екип. Кметовете на общини заявиха пълна готовност за есенно-зимния сезон 2014/2015 г.

Кметът на Община Самуил алармира за ІІІ-класния път в участъка Богданци – Подайва, чието състояние е  много зле и е предпоставка за ПТП.

От своя страна зам.-областният управител Иван Борисов изиска справка за наличните инертни материали и луга, с цел обезпечеността.

Кметовете на общини в Лудогорието споделиха пред областния управител, че нямат проблеми нито с изпълнението, нито с финансирането по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Разградска област е една от малкото области в страната без санкционирани проекти и спряно финансиране, подчерата Иван Борисов. Той благодари на кметовете за усърдието, отговорността и сериозното отношение към инвестиционната програма.

Зам.-областният управител Севгин Шукри заяви готовността на общините за продължение на тази програма, за да може да бъде променен облика на областта.

Д-р Драмалиев потърси мнението им относно националната програма „Сигурност”. От разговорите стана ясно, че има необходимост от нейното продължение и разширяване на нейния обхват, предвид социалния ефект.

Кметовете на общини подвърдиха желанието си за продължаване на регулярните срещи на диалог между Областна администрация и местната власт.Към началото на страницата