Четири са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

31.08.2020

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 29.08.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19в област Разград. 

        Единият случай е мъж на 41 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследванв лабораторията към МБАЛ - Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

        Вторият случай е мъж на 20 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследванв лабораторията към МБАЛ - Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

        Третият случай е жена на 64 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследванв СМДЛ „Цибалаб“ - София. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания. Оставена е в домай, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония  Iст.

         Жена на 42 г. от с. Сеслав,община Кубрат е четвъртият случай на COVID-19в област Разград. Потърсила е медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследванв УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

        Общо регистрираните случаи на заболели от COVID-19в област Разград са 155. От тях активни са 12, на домашно лечение са 8 лица, а хоспитализираните са 4.

        За изминалата седмица са оздравели 6 лица, едно лице е починало. Новорегистрираните са 6. 105 лица са поставени под карантина.

         


 Към началото на страницата