Паднали дървета и листа – причини за авариите по електропроводите

28.10.2014

Осигурена е водоноска за село Ясеновец

Областният управител и неговите заместници се срещнаха с представители на Енерго Про Мрежи АД, Водоснабдяване – Дунав и Пътно управление с цел изясняване на обстановката в Област Разград.

Управителят на Енерго Про Мрежи РОЦ Русе&Разград Христофор Филев коментира основната причина за възникналите аварии – паднали дървета и листа, които затрудняват работата по отремонтирането на авариралите електропроводи.

В момента техническите екипи работят по отстраняване на повредения електропровод „Изгрев”, който обслужва с. Ясеновец и още две села. Филев изрази надежда, че до края на деня ще бъде възстановен.

От своя страна по предложение на Областна администрация – Разград до обяд ще бъде доставена една водоноска от „Водоснабдяване – Дунав” в село Ясеновец.

Обстановката с тока и водата в община Самуил също е тревожна. И там има надежди да бъдат отстранени повредите. Филев посочи, че там където срещат трудности ползнат външна фирма и правят необходимото за отстраняването на повредите.Към началото на страницата