Областният управител на Разград се срещна с директора на ПГ по транспорт и строителство и с представители на РИО - Разград

07.11.2014

Д-р Драмалиев инициира среща с и.д. началник на РИО – Разград Живка Димитрова и негови експерти, както и с директора на ПГ по транспорт и строителство „Христо Смирненски” – Разград. Той пожела да чуе мнението им, относно казуса по преместването и сливането на Професиалната гимназия по транспорт и строителство с Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително-вкусова промишленост  „Ангел Кънчев”.

Димитричка Ангелова, директор на потърпевшата професионална гимназия изложи пред областния управител своите аргументи да обжалва решението.

Тя посочи, че отдалечеността на училището приемник ще наложи отлив на учениците от ПГТС. Разказа конкретни случаи, в които родители на деца разбирайки, че ще има преместване и евентуално сливане са поискали да оттеглят документите им, продиктувано от липсата на средства за пътуване.

Като втори аргумент, Ангелова визира становище, че сградата на ПГТС не е подходяща да приеме ПМГ.

Ангелова благодари на д-р Драмалиев за срещата, като коментира, че досега никой не я е потърсил.

„Много лесно се унищожава нещо, но много трудно се гради. Не действам емоционално, но закона ми дава право да реагирам и действам. Обжалвам не заради себе си, а заради учениците и защитавам хората, които са останали.”, категорично подчерта Димитричка Ангелова.

Тя се обяви за оптимизиране на училищната мрежа, но не по този начин, като допълни, че „не може за сметка на едни да страдат други ученици”.baner1
Към началото на страницата