Областната администрация се преклони пред Христо Ботев

06.01.2021

  Областната администрация в Разград се преклони пред живота и делото на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник-областният управител Нурие Црънгалова поднесоха венец пред паметника на Ботев в градския парк. В церемонията, посветена на 173-та годишнина от раждането на великия българин, взе участие и заместник-областният управител Евгени Драганов.

  Тържеството премина при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. На него Цветана Бенонова, главен експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ на община Разград, прочете едно от не толкова известните стихотворения на поета „Зададе се облак темен“. Бенонова отчете, че посланията в него звучат актуално и днес. Тя подчерта, че нацията продължава да се учи на патриотизъм от творчеството на Христо Ботев.

  Пред паметника на гения венци и цветя поднесоха още кметът на общината Денчо Бояджиев, председателят на общинския съвет Стоян Ненчев, общественици и граждани.

  По инициатива на областния управител Гюнай Хюсмен монументът бе почистен на 4 януари от от лицензирана фирма.  Начинанието бе реализирано с финансовата подкрепа на „Алфа Хим“ ЕООД Разград, без да бъдат изразходвани средства от бюджета на областната администрация. Инициативата получи категорично одобрение от гражданите, изразено в социалните мрежи.Към началото на страницата