Гюнай Хюсмен направи дарение за каузата на поетеса

26.01.2021

Областният управител Гюнай Хюсмен направи лично дарение за каузата на разградската поетеса Нурдан Чете да помогне на родното си село Трескавец. Това стана на представянето на нейните стихосбирки „Една капка вода” /написана на турски език/ и „Всичко в кълбо” /на български език/. Успоредно с презентацията на творбите, бе открита и изложбата на картини от художниците Теодор Даскалов и Орхан Исмаил, направили оформлението на двете стихосбирки.

  „Познавам Нурдан отдавна. Тя е човек с положителна енергия, тази енергия просто изригва от нея, като вулкан. Аз съм очарован от това, което чух тази вечер. Не знаех за този неин талант и съм възхитен”, заяви областният управител.

  Нурдан Чете разказа каква е творческата история на нейните произведения. Тя призна, че чрез изразените в стиховете емоции намира път към мъдростта. Сподели, че вдъхновението идва при нея понякога на български език, друг път – на турски, но винаги носи със себе си естетически прозрения.

 Чете обяви, че средствата от продажбата на двете книги ще дари на сдружение „Трескавец 2020”, чиято цел е да подкрепя идеи и каузи за развитие на селото.


 Към началото на страницата