Д-р Драмалиев: Талантливите деца трябва да бъдат поощрявани

21.11.2014

По повод големия успех на талантливия пианист Сезер Емиров, Областният управител инициира среща с него, както и с преподавателката му Нина Георгиева и директора на Музикална школа „Илия Бърнев” – Надя Радославова. Д-р Драмалиев изрази уважението си пред постиженията на 16-годишния младеж, като заяви, че талантливите деца в Област Разград имат нужда от подкрепа.

Сезер разказа, че в момента се подготвя за участие в престижен конкурс в Санкт Петербург, който ще се проведе в дните от 10-15.12.2014 г. За първи път ще участваме в такъв конкурс, който се провежда в два тура, допълни неговата преподавателка Нина Георгиева. По 5 часа на ден свири Сезер, програмата му е много трудна и е голямо предизвикателство.

Надя Радославова заяви, че таланта трябва да бъде отглеждан и обгрижван. Благодари на областния управител за жеста на внимание и подчерта, че много малко държавни хора протягат ръка за подкрепа.

Областна администрация – Разград и занапред ще продължи да поощрява даровитите деца, защото те заслужават това, допълни д-р Драмалиев. Той подари на Сезер ваучер на стойност 150 лева за художествена литература.baner1
Към началото на страницата