Доброволци от Младежки клуб „Инитиум“ проведоха екологична акция в Разград с подкрепата на областния управител

07.02.2021

Младите хора от Младежки клуб „Инитиум“, с подкрепата на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, проведоха екологична акция за почистване на район в квартал „Абритус“ в Разград.Областният управител осигури за инициативата чували и ръкавици.

Районът е много популярен сред младежите, защото се намира на високото място, от което се открива красива гледка към града. За съжаление, част от посетителите предпочитат да изхвърлят отпадъците си в зелените площи, отколкото да си направят труда да използват близкия контейнер.

Младите хора от сдружението решиха да опитат да променят тази негативна практика и с екологичната акция да поставят ново начало на разумно и цивилизовано поведение.

В инициативата, продължила от 11 до 18 часа,се включиха 10 доброволци, като събраха отпадъците, боядисаха дългия над 100 метра обезопасяващ парапет и поставиха табела с надпис „Моля, пазете района чист!“. При старта на акцията те останаха приятно изненадани, че на част от терена вече бе направена оборка и благодариха на хората, които са я организирали. При почистването младите хора откриха най-разнообразни предмети – от  бутилки, кенове и опаковки,  до хладилник и фотьойл.  Те призоваха връстниците си и всички посетители на района да се наслаждават на красивата гледка, без да замърсяват.

Областният управител поздрави доброволците за полезното начинание, за инициативността и активността им. Той изрази готовност, съвместно с „Интиниум”, да подкрепи всички подобни благородни инициативи за почистване на замърсени зони в Разград.Към началото на страницата