Новият областен управител на Разград Петър Василев: Професионалистите в Областна администрация могат да бъдат спокойни

27.11.2014

Ще има рестрикции към неефективните длъжности, обяви Василев

Новоизбраният Областен управител на Разград Петър Василев официално получи символа на държавността от своя предшественик д-р Илиян Драмалиев. Василев му благодари за приемствеността, както и за добре организирания изборен процес, който е протекъл според европейските и българските закони.

Пред журналисти Областният управител на Разград заяви, че водещите приоритети ги разделя на два основни типа. Незабавни – предстои запознаването му със състоянието на Областна администрация – Разград  и проверка на общините и оторизираните институции, занимаващи се със снегопочистването.

Краткосрочните приоритети за Петър Василев са свързани с привличането на инвестиции. Той припомни, че през 2015 г. предстои отварянето на новия програмен период. Обяви, че ще работи за успешен рестарт на тези проекти.

Областният управител на Разград посочи, че няма информация за своите заместници. Сподели, че се надява да бъдат хора професионалисти и с административен опит.

Петър Василев коментира, че срещите с кметовете на общини и с председателите на общински съвети в Област Разград ще бъдат редовни.

Професионалистите могат да бъдат спокойни в Областна администрация, заяви Областният управител. Той не пропусна да анонсира, че „ще има рестрикции към неефективните длъжности”.

Новият Областен управител на Разград поздрави футболистите на „Лудогорец” за мъжката игра и характер в мача срещу „Ливърпул”.Към началото на страницата