Държавата отпусна 1,2 милиона лв за „Ибрахим паша“

04.03.2021

Държавата отпусна 1,2 милиона лв за довършване на строителните работи по реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в центъра на Разград. Така областният управител Гюнай Хюсмен продължава да изпълнява поетите ангажименти за възстановяването на паметника на културата. Хюсмен участва в редовното правителствено заседание, на което бе взето решението за отпускане на средствата. За цялостната реставрация на „Ибрахим паша“ ще са необходими още 450 000 лв, които по договор трябва да бъдат осигурени през следващата 2022 г.

  „Благодаря на премиера Бойко Борисов, че за пореден път помага на областта ни, че подкрепя малките населени места и не прави разлика между жителите на села и градове. Благодаря му, че никога не е делял хората по религиозна и партийна принадлежност. С действията си той за пореден път доказа, че е гарант за етническия мир и религиозната толерантност в страната“, заяви областният управител. Според него това е начинът да усетят реалните резултати от навременно свършената работа. Хюсмен благодари и на народния представител Десислава Атанасова за активната подкрепа.

  „Разбрах, че ръководителите на гражданско сдружение ДЕН са имали среща с премиера Борисов и също са настоявали за скорошното отпускане на предвидените по договор за тази година средства. Това е пример как всички заедно можем да постигнем много в името на хората“, добави областният управител.Към началото на страницата