Областният управител поздрави ДГ „Митко Палаузов“ за 60-годишния юбилей

03.06.2021

Областният управител Иван Борисов поздрави детска градина „Митко Палаузов“ за 60 годишния й юбилей. Той и заместникът му Найден Късов бяха гости на празника в Общинския културен център /ОКЦ/ на 2 юни.

  „На Вас, педагози, които с професионализъм и отдаденост възпитавате децата ни в духовност и родолюбие, желая много сили и вдъхновение, за да продължите да въвеждате най-малките в  безграничния свят на  знанието“, се казва в поздравителния адрес, който областният управител връчи на директора на детското заведение Ценка Русева.

  Тържеството на „Митко Палаузов“ протече по оригинален и интересен начин. В залата бе прожектиран филма „Пухоприключения“, в който актьори и главни герои бяха малчуганите от детската градина. Лентата е заснета и монтирана по времето на пандемията от COVID-19. Във филма е използвана технологията „добавена реалност“, която пренасяше действието в провокиращи въображението светове. След края на прожекцията малките актьори се почувстваха като холивудски звезди, защото преминаха по червения килим под шумните аплодисменти на родители и гости. За всяко дете имаше статуетка и книжка с оживяващи картини, която дава възможност филмът да бъде гледан отново през мобилни устройства.


 Към началото на страницата