Областният управител Иван Борисов бе на откриването на карикатурната изложба в Кубрат

14.06.2021

Областният управител Иван Борисов присъства на откриването на карикатурната изложба с творбите от XIV национален конкурс за хумора и сатира в Кубрат. Организатори са Община Кубрат, БНР – програма „Христо Ботев“, НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1891“ и клуб на хумориста „Жарава“ в Кубрат.

  „За мен това е особено емоционален момент, тъй като съм свързан с първите стъпки, които направи конкурсът”, заяви Борисов на тържеството по откриването.  „Благодаря Ви най-сърдечно за усилията, организаторския талант, вдъхновението и творческите достижения. Казват, че светът е оцелял, защото се е смял. Това сигурно е така, но е вярно също, че човек, който не може да се посмее от сърце, все едно не е живял. Хуморът и сатирата не просто ни дават възможност да живеем пълноценно, но са и уникален шанс да се опитаме да направим света по-добър”, обърна се областният управител към организаторите и участниците.Той пожела на Националния конкурс за хумор и сатира да става все по-масов и по-атрактивен, а на авторите – безгранични творчески хоризонти и неизчерпаемо вдъхновение.

  След откриването на изложбата във фоайето на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1891”, бяха наградени призьорите от тазгодишното издание на конкурса. В него участваха общо 117 автори от България, Турция и Беларус. Към началото на страницата