Разград посреща 250 деца за „Като звездите“

18.06.2021

Над 250 деца се очаква да дойдат в Разград за XI Национален фестивал  „Като звездите“. Културната проява започва на 25.06.2021г. /петък/, от 12:00 часа, на площад „Независимост“. Тя е под патронажа на Президента на Република България  Румен Радев ,Министерство на Културата и кмета на община Разград Денчо Бояджиев.

  Участниците са предимно деца в неравностойно положение. Те ще демонстрират своите певчески, танцувални и рисувателни заложби. „Нашите инициативи освен, че задоволяват една тяхна дълбока потребност от положителни емоции, имат и редица полезни психологически ефекти. Те повишават степента на социална адаптивност, както и подпомагат да се преодолее чувството на изолираност от обществото“, заявяват организаторите от Сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега” гр.Варна ”.

  Акцентът на фестивала е върху дружбата и толерантността между децата. Той не е с конкурсен характер защото организаторите са убедени, че всяко дете е личност и всички са много талантливи.Към началото на страницата