ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В „ЗАЗОРЯВАНЕ“

23.05.2022

  Областният управител д-р Деян Димитров поздрави лично организаторите, участниците и гостите на Втория международен етнофестивал „Зазоряване“, който се проведе на 21 и 22 май в Исперих.

   „Благодаря Ви за това прекрасно културно събитие, което популяризира и утвърждава разбирателството, взаимното уважение и толерантността между етносите“, заяви той от сцената на фестивала.

   „Зазоряване“ се проведе под патронажа на областния управител, който осигури една специална награда. Тази награда спечели ансамбълът за български и турски народни песни „Веселие“ към Народно читалище „Стефан Караджа – 1928“ в с. Бисерци.

  Етнофестивалът е с конкурсен характер. Организатори са Община Исперих и сдружение „Зазоряване“. В културното събитие взеха участие над 450 изпълнители от цяла България -  самодейци и самодейни формации. Те се състезаваха в три раздела - танцово изкуство, певческо изкуство и обреди, бит и традиции. През двата дни на фестивала бяха представени обичаи, народно песенно и танцувално творчество на различни етноси и етнографски групи в страната.Към началото на страницата