Д-Р ДИМИТРОВ СЕ ЗАПОЗНА С ДОБРИ ПРАКТИКИ В НОРВЕГИЯ

23.05.2022

  Областният управител на Разград д-р Деян Димитров бе на посещение в Норвегия, където се запозна с добри практики на взаимодействие на публичния и гражданския сектор с бизнеса и прилаганите механизми за диалог и устойчиво развитие на общността. Визитата и нейната програма бяха осъществени по Схема за малки двустранни инициативи, насърчаващи сътрудничеството със страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия на Фондация „Институт Отворено обществено – София“ – оператор на фонд Активни граждани България, по ФМ на ЕИП 2014 – 2021. Партньори по проекта са разградското сдружение „Клуб за обществена и гражданска активност“, с председател Милена Орешкова и  норвежката неправителствена организация CBNRM Networking, представлявана от  Ларс Соевтестад.

  Областният управител и водената от Милена Орешкова българска делегация се срещнаха   с декана на най-голямото бизнес училище към Университета „Агдър“ – Роджър Норман, с председателя на местната Търговско-промишлена палата Бакерт Тронд и заместник кметът на общината – Ерик Ростофт.

  В състава на делегацията бяха включени още Иво Димитров /общински съветник в местния парламент в Разград/, Нихат Расим /общински съветник в Завет/, Марияна Господинова /управител на „Булкоорп“ ООД/ и Ценка Таракчиева /предприемач/.

  В проекта е предвидена ответна визита в Разград. Тя ще се осъществи през периода 25 – 29 юли. Акцент в нея ще е обществен дебат на тема "Трансформация на обществените отношения и  инструменти за устойчиво развитие на общността".


 Към началото на страницата