Ученици бяха мениджъри за един ден в Областна администрация Разград

25.03.2015

Ученичка от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” и две възпитанички на ПГИ „ Робер Шуман”  бяха мениджъри за един ден на 25 март в Областна администрация Разград. Събитието се  осъществи по инициативата "Мениджър за един ден 2015" на организацията "Junior Achievement". 

Заместник областните  управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова посрещнаха Маргита Славова, Пакизе Акиф и Мехрибан Ниязи и ги въведоха в работния процес. Младежите взеха участие в работни срещи на администрацията. При провеждане на първата те се запознаха с организацията за осъществяване на екологичната кампания „Да изчистим България”, на която Областна администрация Разград е партньор, а по време на втората – с обсъждането на дневния ред на предстояща среща за вземане на мерки  за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

В 13:00 часа учениците имаха възможност да посетят среща на зам.-министъра на Земеделието и храните Георги Костов с жители от областта, която бе във връзка с информационната кампания за разяснение на директните плащания за 2015 г.

Младежите  коментираха, че участието им в инициативата е било предизвикателство, което до голяма степен ще допринесе за професионалната им ориентация в бъдеще. Изказаха и задоволството си от това, че са имали възможността да участват в екип от професионалисти и да придобият по-голяма теоретична представа от дейността на Областна администрация. Заместник областните управители от своя страна им пожелаха да бъдат упорити и да постигнат успешна реализация в бъдещите начинания.

Участниците в инициативата „Мениджър за един ден” получиха сертификат и договор за един ден.Към началото на страницата