Зам.областният управител Нурие Црънгалова: Общо 5000 лева са отпуснати за ремонт на военни паметници в областта за 2015 г.

31.03.2015

Отпуснати са общо 5000 лева от Министерството на отбраната за финансиране на ремонта на два военни паметника в селата Каменар и Пороище, които ще бъдат възстановени през тази година. Това съобщи зам. областният управител Нурие Црънгалова  по време на заседанието на Областната комисия „Военни паметници”, което се проведе на 31 март. Още в началото зам.областният управител запозна присъстващите с проекта за Националния план за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война.

По време на заседанието  представители на общините Разград, Кубрат, Исперих и Завет внесоха своите предложения за възстановяване на 8 военни паметника в област Разград, които да бъдат включени  в годишния план за предложения до Министерството на отбраната за финансиране за 2016 година.  Решението, което гласува комисията, бе приоритетно през следващата година да се извършат подобрения на -  4 паметника в Исперих, 3 в Разград и 1 в Кубрат, на стойност 41 600 лева. Предстои да бъдат направени предложения от общините Лозница, Цар Калоян и Самуил, които също ще бъдат включени в годишния план за финансиране.Към началото на страницата