Стоян Ненчев зарадва журналистите с добри новини

19.12.2013

Областният управител Стоян Ненчев представи пред представителите на местните, регионални и национални представители на медиите добри новини.

Отскоро Областна администрация – Разград е с нов функционален сайт, който дава възможност за текуща информация, полезност в контактите и обратна връзка, с цел подобряване и надграждане.

Той запозна медиите с проведени разговори с председателя на БАН – акад. Воденичаров. Конкретният повод е обсъждане на възможностите екипа на проф. Диана Гергова да получи подкрепа на ръководството на БАН и Областна администрация – Разград. Коментирани са възможностите за кандидатстване като бенефициент на средства по различни програми за осигуряване на провеждането на проучванията и разкопките на „Сборяново”

Обсъдено е създаването на Регионален академичен център в Разград, по идея на БАН, с цел утвърждаване на средищата и подкрепа на научните изследвания.

Набелязани са две основни направления – действащия филиал на РУ „Ангел Кънчев” и реализиране на изследванията, и проучванията на резерватите в Абритус и Сборяново. Така ще се помогне в икономично отношение, ще бъдат разкрити нови работни места и ще се реализират нови инвестиции.

Стоян Ненчев е провел разговори и с вицепремиера Даниела Бобева. Обсъдено е нейното посещение в началото на 2014 г.

Областният управител благодари на медиите за обективността и доброто отношение, пожела им здраве и много успехи през 2014 г. и изрази вяра в деловите тефтери, които им подари, да записват добри новини. Към началото на страницата