Областният управител Галина Георгиева бе гост на годишнините на Българската търговско-промишлена палата и на регионалната

24.09.2015

 Областният управител Галина Георгиева бе официален гост днес в Разград на тържественото отбелязване на 120-годишнината от създаването на Българската търговско-промишлена палата и 25-годишнината на Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара-Разград.

  В своето обръщение към  председателя на БТПП Цветан Симеонов, към Симеон Захариев- председател на РТПЗК-Разград и към екипите на камарите, Георгиева подчерта, че „Безспорно  ролята Ви е с основно значение в подобряване на бизнес климата в България, факт, който е и изключително важен за развитието и разцвета на районите в страната.”

Областният управител отбеляза и важността от подкрепящата и напътстваща роля на камарите, която е верен показател за предприемчивите и находчиви хора. Тя акцентира и върху това, че честването на годишнините не е само за повод за празник, а и гарант за добър партньор, който многократно през годините е доказвал и продължава да демонстрира стабилност, коректност и устойчивост.

  По време на събитието бе представена и кратка история за създаването и дейността на Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара – Разград. Бе посоченo и че за периода на своето съществуване, освен традиционните услуги, РТПЗК-Разград изпълнява и редица допълнителни дейности – участва в структурите „правителство-работодатели-синдикати” на местно и национално ниво, обменя бизнес групи, поддържа партньорски връзки, участва в изпълнението на български и международни проекти.Към началото на страницата