Заместник областният управител Виолета Тодорова присъства на инициатива, организирана от Дружеството на инвалидите - Разград

03.12.2015

   По повод честването на 3 декември - Международен ден на хората с увреждания, Заместник областният управител Виолета Тодорова присъства на тържество, организирано от Дружеството на инвалидите – Разград.

   От името на Областния управител Манол Кившанов, г-жа Тодорова поднесе приветствие към домакините, като изрази готовността на Областна администрация да подкрепи всяка инициатива, която ще помогне да се осигури по-достъпна среда, професионална реализация и социална интеграция на хората със специфични потребности.

   В словото си г-жа Тодорова акцентира, че за всички нас е от особена важност да се научим  да споделяме света на хората в неравностойно положение, защото по този начин ще станем съпричастни при решаването на проблемите им.  Предизвикателството на днешния ден е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му.

    „На този ден ние отправяме послание към всеки човек и към цялата общественост, че хората с увреждания не са различни, че те са част от нас, и  засвидетелстваме нашето внимание към всички Вас и Вашите семейства, които всеки ден преодолявате трудности, непознати за останалата част от хората.”

   „Да ви пожелая,  и занапред със сила и кураж да отстоявате себе си и мечтите си, да сте обградени с близки хора, които ви обичат и нека усмивките са по-често на вашите лица!”, завърши словото си г-жа Тодорова.

   Поздравителни адреси, по повод празника, получиха и Дружество на инвалидите – гр. Кубрат, Клуб на инвалидите „Вяра” – гр. Исперих и ДЦДУ – гр. Исперих.Към началото на страницата