Зам. областният управител поздрави Центъра на НПО в Разград за добрата реализация на проект „За силата на закона и гласа на жертвите на домашно насилие”

11.12.2015

  Заключителна пресконференция по проект „За силата на закона и гласа на жертвите на домашно насилие”, която е пореден етап от активната работа на Център на НПО в град Разград в сферата на домашното насилие, се състоя днес, 11.12.2015 г., в зала 712 на Областна администрация Разград.

   В нея участваха заместник областният управител Виолета Тодорова и представители на съда, прокуратурата, полицията, социални служби, представители на РИО на МОН, на учебни заведения в града.

   Областна администрация Разград се включи активно в дейностите по проекта и осигури необходимото съдействие, както при днешната пресконференция.

   Г-жа Тодорова пожела успех в следващите начинания на председателя на сдружението Георги Милков и подчерта, че Областна администрация Разград ще продължи да подкрепя полезните инициативи в социалната сфера.

   Проектът създаде условия за активен и ползотворен диалог между отговорните институции и неправителствения сектор в тази сфера, и за задълбочен анализ на проблемите и мерките за подобряване на работата по превенция от домашно насилие.

   През 2011 г. в Област Разград, по инициатива на Центъра на НПО в Разград, е подписан Местен механизъм за подобряване на сътрудничеството между институциите в региона за приложение на ЗЗДН от 17 институции. Документът е уникален за страната, който създава ясни ангажименти на институциите да си сътрудничат по приложението на нормативен акт. Сериозни институции от изпълнителната власт се обединяват с определени задачи да работят заедно в борбата с домашното насилие в Област Разград.Към началото на страницата