Областният управител поднесе поздравителен адрес на тържествената сесия на ОбС за Деня на Разград

27.01.2016

   Днес, 27.01.2016 г., Областният управител Манол Кившанов присъства на тържествена сесия на Общинския съвет Разград, посветена наДеня на Разград – 28 януари.

   Той произнесе поздравителен адрес, в който изтъкна, че „За нас потомците на Разград, 28 януари 1878 година е ден на преклонение ден, в който трябва да се помолим за всички, дали живота си за вярата и освобождението на града ни.

   Нашето почитание поддържа живи времената на безгранична смелост, силния порив на българските корени и огромната надежда за по-добро и светло бъдеще. Най-важният урок, който ни оставиха нашите предци, е да работим за доброто на обществото и с мисъл за поколенията след нас. Защото свободата е право, но и отговорност.”

   „Нека сведем глави и да отдадем почит пред подвига и паметта на героите, пред храбрите им дела, безграничните им страдания и силната им вяра в бъдещето и във всичко българско”, призова Кившанов. С думите „ Пожелавам ви много здравеи силен дух, и винаги помнете подвига нахората, на които дължим свободата си”, той завърши поздравителния си адрес.

   Разград има с какво да се гордее – с древна и богата история, със съхранени и обогатени традиции, значими не само в национален дух, но и в духа на общочовешките ценности.

   Затова, 138 години след историческия 28 януари 1878 година, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем Разград в град, който отразява духа на предците ни, но в същото време с модерен и европейски облик.Към началото на страницата