Областният управител и неговият заместник поднесоха венец пред паметника на Васил Левски

19.02.2016

   Днес, 19 февруари, по случай 143 години от гибелта на Васил Левски, по традиция в ОУ „Васил Левски” – Разград, бе поднесена поетично-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение, които засвидетелстваха своето уважение пред Апостола на свободата. Песните и литературните творби бяха толкова завладяващи, че всеки един от присъстващите настръхна от вълнение. И не защото не познаваме делото на Апостола, а защото всичко, изречено от него, днес звучи толкова истинско, сякаш е казано вчера.

   Жива е традицията на днешния ден да сведем глави пред паметта на Апостола, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история – слял в едно действителност и легенда. Този ден е и миг на равносметка за успехите и неуспехите. Миг на размисъл за миналото, настоящето и бъдещето.

   В знак на уважение и признателност Областният управител Манол Кившанов и зам. областният управител Нурие Црънгалова поднесоха венец пред паметника на Васил Левски. Венци и цветя поднесоха и кмета на града Валентин Василев, ученици, обществени организации и граждани.

   С едноминутно  мълчание присъстващите сведоха глави пред подвига и саможертвата на Апостола.

   Поздравителни адреси от името на Областния управител получиха всички училища и детски градини на територията на областта, носещи името на великия българин, посветил живота си на народа и Отечеството.Към началото на страницата