Зам. областният управител Виолета Тодорова поднесе венец пред паметника на Апостола в Исперих

19.02.2016

   Днес, 19.02., с едноминутно мълчание жителите на Исперих почетоха паметта на Васил Левски. Сред присъстващите, които поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола  беше и Зам. областният управител Виолета Тодорова.

   Г-жа Тодорова поднесе венец от името на Областния управител и сведе глава пред подвига и саможертвата на великия българин.

   “Отче, нищо няма що да кажа, защото никого не съм убил и никого не съм ограбил за своя полза. Ако служенето на народа е грях, то не искам прошка и от Бога”. Последната изповед на Апостола на свободата Васил Левски изречена на  бесилото в околностите на София преди 143 години.” 

   С тези думи Зам. областния управител Виолета Тодорова започна словото си към присъстващите, като изтъкна, че трябва дапомним неговите завети, неговата непоколебима вяра в бъдещето на България, неговата мечта за чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от етническата си и религиозна принадлежност. „Нека всеки от нас да открие собствената си мисия в живота и да я изпълнява по най-добрия начин, както го направи Светията Левски.”

   "Трябва да бързаме, казваше Апостола, няма кой да ни чака", завърши словото си г-жа Тодорова.Към началото на страницата