Стоян Ненчев – Идеята ни е Орловска област да поддържа топли връзки с Област Разград

28.01.2014

Делегацията от град Орел, Руска федерация се срещна с областният управител и засвидетелства своето положително отношение като към приятел.

Зам.-кметът на град Орел Александър Мурамский, който е придружаван от Екатерина Костомарова, началник отдел „Взаимодействие със средствата за масова информация” и Николай Пчьолкин – съветник в Орловския градски съвет, заедно с областния управител и неговите заместници в приятелски тон разговаряха развълнувано за история, култура и футбол.

Изразено бе мнение от страна на Стоян Ненчев Орловска област да поддържа топли връзки с Област Разград.

Гостите бяха запознати с актуалната социално – икономическа обстановка в областта.

Интересен акцент в това посещение е Николай Пчьолкин. Той е бил 5-6-годишен, когато  заедно със своето семейство е живял в Разград, в жк „Васил Левски”, блок „Марица”. Неговият баща е работил като специалист по монтирането на новите пещи за производство на стъкло.

Споделя, че много бързо е овладял българския език и си спомня как е превеждал на своята майка, която по това време е била домакиня.

Оттогава, 40 години не е посещавал Разград. С умиление си спомня, че са живяли в голям апартамент от 5 стаи. Днес е особено щастлив и развълнуван. Възнамерява през лятото да доведе родителите си в Разград, защото това посещение ще бъде голяма емоция за неговата майка.Към началото на страницата