Отрядите „Млад огнеборец“ от област Разград демонстрираха днес практическата си подготовка по пожарна безопасност

10.05.2016

   Днес, 10. 05., се проведе областния етап от състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” – Разград 2016.

   Зам. областните управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова бяха гости на инициативата, която се организира от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Регионалния инспекторат по образование.

   Тези състезания се провеждат по европейски правила в две дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”, като целта им е повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

   Освен бързина и точност, младежите от противопожарните отряди в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница показаха специфични пожарникарски умения - преодоляване на препятствия, преминаване през тунел, изработване на специални възли, боравене със струйници, шлангове, съединители.

   Ангажирането на извънкласното време на подрастващите с привлекателни, атрактивни и полезни занимания е добра алтернатива на редица негативни обществени влияния.baner1
Към началото на страницата