Стоян Ненчев – Винаги ще имам остра реакция към бездушието и бюрократизма в отношенията към хората от област Разград

31.01.2014

 Той благодари за експедитивната намеса на Председателят на Районен съд – Разград Маргарита Новакова и на съдия Светлана Чолакова, като охарактеризира случая с починалата жена като чиновническа немарливост, която може да вгорчи живота на човек. Д-р Жеков ще прецени на кого и какви  санции ще наложи.

Областният управител коментира и даде своето становище, относно подобряването на организацията на работа в МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград, предвид на факта, че в основните му правомощия е да следи за спазването на законността и добрата организация на работа на институциите на територията на областта, в това число спазването на нормативните изисквания, както и добросъвестното отношение с хората.

Коментира как чиновническа немарливост може да вгорчи живота на човек, визирайки случая с починала гражданка от Разград на 30.12.2013 г., на която близките са били в чужбина. Задължение е да лекарите в МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград да съставят документ „Съобщение за смърт”. Според императивната норма – до 48 часа те трябва да го изпратят в Община Разград. Без Акт за смърт не може да бъде погребан човек. В Болницата решават да чакат близките. Съобщението остава неизпълнено в Общината. След като няма документ, според Закона, трябва да се води дело, припомни Ненчев. Благодари за експедитивната намеса на председателя на Районен съд – Разград г-жа Маргарита Новакова и на съдия Светлана Чолакова разглеждането на делото в най-кратки срокове.

„Остро реагирах към ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград. Д-р Жеков веднага предприе мерки за това наследено отпреди нехайно отношение”, коментира Областният управител.

Д-р Жеков ще прецени на кого и какви какви санции ще наложи, допълни още Стоян Ненчев в отговор на журналистически въпрос.Към началото на страницата