Областният управител Манол Кившанов и неговите заместници участваха в официалното откриване на новата многофункционална спортна зала в Кубрат

27.06.2016

   На тържественото събитие, което се проведе на 24 юни, присъстваха и министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на община Разград Валентин Василев, народни представители, кметове, зам. кметове, спортисти, треньори, жители и гости на общината и областта.

   При официалното откриване на новото спортно съоръжение бе отслужен тържествен водосвет и молитва, изпълнени от християнски и мюсюлмански духовници.

   Лентата на новата придобивка на община Кубрат прерязаха министрите Лиляна Павлова, Десислава Танева, Красен Кралев, областният управител Манол Кившанов и кметът на община Кубрат. Премиерът покани да се включи в ритуала и един от тримата депутати – Касим Дал. После отстъпи своята ножица на двукратния световен шампион Хасан Исаев.

   Изграждането на спортната зала е по проект „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът е на стойност 3,4 млн. лв. Сградата е с капацитет 470 седящи места, двуетажна и е висока почти 13 метра. В нея има възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Тя ще е на разположение и на състезателите по силов трибой, канадска борба и културизъм.

   Борисов бе свидетел на част от подготовката на малките борци и състезатели по тенис на маса.

   Домакините от Кубрат бяха подготвили музикална програма, изпълнения на малки акробати и спортни игри.

   Реализирането на този проект е от изключително значение за развитието на спорта в целия регион и създаване на условия за развитието на високо спортно майсторство. Кубрат е община с традиции в развитието на спорта. Не малко са имената на изявени спортисти, които с постиженията и отличията си са прославили област Разград и България зад граница на престижни състезания и турнири. За постигането на високи спортни резултати, разбира се е необходимо финансиране и добра материално-техническа база, което днес вече е факт. Предоставянето на отлични условия за практикуване на различни видове спорт е една от най-добрите алтернативи за младите хора.

   След откриването на спортната зала, премиерът Бойко Борисов посети и исперихското село Подайва и инспектира ремонта на третокласните пътища Побит камък – Завет – Веселец, Самуил – Подайва.Към началото на страницата