Стоян Ненчев и Денчо Бояджиев – Имаме обективни възможности да поддържаме връзки и контакти с фирми от Турция

04.02.2014

Областният управител и Кметът на Община Разград проведоха работна среща с Посланика на Република ТурцияН. Пр. Сюлейман Гьокче. Той сподели, че в най-скоро време Министърът на външните работи на РТурция ще посети Разград

В Разград на опознавателна визита бе Негово превъзходителство (Н. Пр.) Посланикът на Република Турция – Сюлейман Гьокче, придружен от Генералният консул на Република Турция в Бургас – Ниязи Еврен Акйол. Гостите бяха посрещнати от Областният управител Стоян Ненчев. В работната среща присъстваха кметът на Община Разград – Денчо Бояджиев, както и зам.-областните управители и Главният секретар на Областна администрация.

Дипломатът сподели, че от два месеца е на този пост, благодари за гостоприемното посрещане. Коментира, че към  Област Разград са насочени погледите за осъществяване на инвестиции. Не скри, че Разград и Лудогорието са много важни. Посочи, че стремежът е чрез обща интеграция да се създаде мощна икономика. Негово превъзходителство С. Гьокче полага усилия за увеличаване на икономическите инвестиции, развитието на енергетиката, туризма, разрешаването на транспортните проблеми.

 Анонсира, че в най-скоро време Министърът на външните работи на РТурция ще посети Разград.

Високият гост потърси съдействие за направления за реализиране на  инвеститорски бизнес интереси от страна на РТурция.

Ненчев и Бояджиев коментираха в синхрон и запознаха дипломата, че областта има обективни възможности за преработване на селскостопанска продукция; преработване на мляко; развитие на овощни култури и т.н. Насочиха вниманието на високия гост към възможността за изграждането на мандри. Запознаха го за наличието на работна ръка в региона с над 90% население от турски произход, която може да се включи в производство на части за автомобилостроенето, както и развитието на шивашката промишленост. Посланикът остана доволен, поиска време и благодари за съдействието и подадените насоки за инвестиции. Прояви интерес към евентуално производство на етанол. Държавната и местната власти веднага дадоха за пример предприятието „Амилум”, където 50 на 100 от производството на царевица се реализира в Разград.

Дипломатът посочи, че отново ще посети Разград, защото има желание, както и неговите домакини, да бъдат използвани всички възможности за привличане на инвестиции в област Разград.Към началото на страницата