Заместник областният управител Нурие Црънгалова присъства на 13-та дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика”

02.09.2016

   Днес, 2 септември 2016 г., в Заседателната зала на община Разград се проведе 13-та по ред дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на вестник "Стандарт" и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ, на тема: "Да! На българските региони - Разград".

   Домакин на срещата между централната и местна власт и бизнеса бе кметът на община Разград д-р Валентин Василев.

   В срещата взеха участие зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, Николай Нанков – зам. министър на МРРБ, Стамен Янев – изп. директор на Българска агенция за инвестиции, Живко Табаков – съветник на министъра на туризма, Ирена Соколова – зам. председател на Комисията по култура, зам. областният управител Нурие Црънгалова, представители на местната власт, Славка Бозукова – главен редактор на в-к „Стандарт”. Над 50 предприемачи, представители на едрия, среден и малък бизнес в региона, ръководители на регионални институции, синдикалисти и медии, също бяха част от събитието на КРИБ и в-к " Стандарт".

   Дискусията бе открита и ръководена от г-жа Славка Бозукова, която благодари на домакините и на всички участници, и медийни партньори.

   "Разград е стратегически център на Североизтока. В различните исторически периоди градът е дал много на България. Тук в началото на миналия век завършилият образованието си в чужбина Иван Багрянов видял потенциала на родния си край и поставил основите на модерното земеделие у нас. 60-ият министър-председател на България е заплатил с живота си за желанието си страната ни да просперира. Той е работил винаги за просперитета на Лудогорието. В съвременните условия имаме примери на много успешни проекти, които днес се развиват в Разград. "Лудогорец" и Крисия са едни от емблемите на Разград днес".

   Това каза още в встъпителното си слово при откриване на форума главният редактор на "Стандарт", след което даде думата на кмета на община Разград д-р Валентин Василев да запознае присъстващите с основните икономически проблеми на Разград. Кметът Василев призова представителите на бизнеса да бъдат по-активната страна и да задават въпросите си към членовете на правителството.

   Поздрав към организаторите и участниците в днешното събитие отправи и зам. областният управител Нурие Црънгалова, която подчерта, че  посещенията на министри и заместник – министри в област Разград, се превърнаха в добра практика за дискутиране на актуални въпроси за нашия регион и ангажирането им за решаване на конкретни проблеми. „Считам, че сътрудничеството и постоянният пряк диалог между бизнеса, браншови организации, централна и местна власт е едно от основните условия  за просперитета на нашата област, в търсенето на работещи решения за ускоряване развитието на икономиката в региона. Голямата цел на тази кампания е да се формират управленски политики за трайно насърчаване на българската икономика”, каза още г-жа Црънгалова, след което представи вижданията на областната управа за бъдещото развитие на областта и проектите по които тя работи.

   „Днешното участие на представители на централната власт в този форум, потвърждава подкрепата на правителството за развитието на икономиката в  региона като цяло”, завърши словото си зам. областният управител.

    На форума заместник-министрите отговаряха на въпроси за модернизиране на пътната инфраструктура, осигуряването на заетост за младите хора, привеждането на професионалното образование към потребностите на бизнеса, развитието на земеделието и усвояването на средства по Програмата за селските райони, популяризирането на културно-историческите обекти и туристическите атракции.Към началото на страницата