Почетен знак „160 г. общонародно читалищно дело“ получи Областният управител Манол Кившанов

21.09.2016

   Денят 21 септември се превърна в празник не само за читалищата в област Разград, но и за голяма част от нейните жители. Публиката съпреживя празничната емоция заедно с самодейци и читалищни деятели, включени в юбилейното събитие по повод честваниятана „160 години общонародно читалищно дело в България”.

   На събитието днес, организирано от Областния читалищен съвет, Съюза на народните читалища и с подкрепата на Община Разград, присъстваха  председателят на комисията по култура и медии в Народното събрание Славчо Атанасов, Областият управител Манол Кившанов, кметът на Община Разград Валентин Василев, предсдателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова, председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов, председателят на Областен читалищен съвет Росен Богданов.

   За оказваната подкрепа и добра съвместна работа през годините, за съхраняване на народностните традиции в Област Разград и изграждането на новата визия на българското читалище бе удостоен с почетен знак „160 години общонародно читалищно дело"  Областният управител Манол Кившанов.

   Областният управител поднесе поздравителни адреси до ръководствата на Съюза на народните читалища и на Областен читалищен съвет.

   В тях г-н Кившанов отдава заслужено признание на всички, които през годините са вградили по частица от себе си в това свято огнище на българщината – Читалището, като им пожелава здраве, нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи!

   Защото читалищата трябва да ги има, за да продължават да ни съхраняват като народ, да предават традициите и обичаите на идните поколения.Към началото на страницата