Зам. областният управител Виолета Тодорова поздрави хората от третата възраст по случай празника им

27.09.2016

   Зам. областният управител Виолета Тодорова бе гост на Преглед на художествената самодейност на пенсионерските клубове, посветен на 1-ви октомври – Международният ден на възрастните хора.

 На събитието днес, 27.09., организирано от областния и общински съвет на съюза на пенсионерите – 2004 Разград, с подкрепата на община Разград, присъства и кметът д-р Валентин Василев.

   Г-жа Тодорова приветства всички участници с послание за здраве, енергияи много радостни емоции, и връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Манол Кившанов.

   В него той изразява своето уважение и дълбоко преклонение пред мъдростта и опита на възрастните хора, пред техния достоен живот и желанието да поддържат традициите, и да възпитават децата ни в истинските семейни  ценности. „Уверявям Ви, че ще направим всичко възможно, което е по силите ни, за да се чувствате добре, да Ви осигурим живота, който заслужавате, защото ние Ви го дължим. Защото Вие сте нашата опора, нашият стожер и съветник, нашият пътеводител към по-добро и светло бъдеще! Желая на всички Вас най-доброто, което заслужавате – много здраве, обич, внимание и дълги години достоен живот! Нека никога да не угасва пламъчето на щастие в очите Ви!”, се казва още в поздравителния адрес до хората от третата възраст.

   Председателят на Областния и Общински съвет на съюза на пенсионерите Иванка Добрева сподели, че целта на Прегледа на художествената самодейност на пенсионерските клубове е той да стане ежегодно издание, да бъде популяризиран и най-вече, чрез него възрастните хора да се чувстват полезни и да намират място за изява техните групи и състави.

   Участниците от пенсионерските клубове в областта се представиха със своите фолклорни формации, както и индивидуални изпълнители, предизвиквайки бурни аплодисменти и добро настроение на публиката.

   Прегледътна художествената самодейност на пенсионерските клубове се превърна в една вълнуваща демонстрация на големия талант на възрастните хора.Към началото на страницата