Нека заедно направим света около нас по-добър, по-красив и по-усмихнат!

28.09.2016

   Днес, 28 септември 2016 г., заместник областният управител Виолета Тодорова приветства участниците във финалното събитие на проведената тридневна кампания под надслова „Толерантен ли си?”, целяща популяризиране на доброволческите инициативи и повишаване познаването,  толерантността и разбирането между отделните културни общности в различните населени места на територията на България.

   Инициативата е подкрепена от Областния управител Манол Кившанов.

   Днешното събитие се проведе пред Общински културен център Разград, като с атрактивната си форма – флашмоб, грабна вниманието на подрастващите и ги провокира към разбиране и приемане на „различността“ у другите.

   В обръщението си г-жа Тодорова призова младите хора да правят добри дела, защото те ще ги научат на много нови неща, да бъдат активни, да заразяват и да предават нататък доброволчеството.„Бъдете доброволци – не по задължение, а по сърце! Бъдете толерантни и единни в многообразието! Предавайте нататък доброволчеството! Младите хора, които ти ще вдъхновиш сега, ще имат възможност да помогнат на други в бъдеще! Скъпи млади хора! Нека заедно направим света около нас по-добър, по-красив и по-усмихнат!”, каза още Виолета Тодорова.

  В периода 26-30 септември 2016 г. на територията на цялата страна, вкл. в редица населени места в област Разград, се осъществиха доброволчески инициативи за активизиране на интеркултурния  диалог.

   Кампанията в областта ни се проведе в рамките на националния проект „Младежки мултиплаери за интеркултурен диалог”, като организатор за областта ни беше сдружение „Център на НПО в Разград”.Към началото на страницата