Областният управител присъства на юбилейния концерт на Капански ансамбъл - Разград

30.09.2016

   На 30 септември, в Общински културен център - Разград, пред многобройните си почитатели, танцьорите, певците и музикантите на Капански ансамбъл – Разград, с главен художествен ръководител Румян Занев, отбелязаха 50 години от неговото създаване.

   Областният управител Манол Кившанов беше сред официалните гости на събитието, което бе под надслов "50 години отдаденост - алманах на капанците".

   Г-н Кившанов поднесе поздравителен адрес до ръководството и колектива на ансамбъла, в който отдава заслужено признание и изказва своето възхищение към ръководството и към всички музикални и танцови дейци на ансамбъла, за високия професионализъм, неугасващ ентусиазъм и неизчерпаема енергия, с които създават красота,обогатяват българската култура и продължават да възпитават в идните поколения любов към музиката, изкуството и живота.

   „Изключително горди сме, поради факта, че Капански ансамбъл - Разград се нарежда на първите места сред най-добрите ансамбли!

   Пожелавам Ви да поддържате живи всеотдайността, емоцията и таланта, с които изпълнявате българските песни и хора, за да ни връщате всеки път там, където са нашите корени – там, където е сърцето на българина!

   На този тържествен за Вас ден изразявам увереността и надеждите си за дни, изпълнени с успешната реализация на поставените цели.

   Желая ви здраве, творческа свобода и дълголетие, многобройни срещи с обичащата и благодарна публика, и нестихващи аплодисменти!”, се казва още в поздравителния адрес.

   В най-новия спектакъл на Капански ансамбъл - Разград, създаден за 50-ия рожден ден на състава, бе включено най-доброто от репертоара, създавано през годините - от класически образци на българския музикален, песенен и танцов фолклор от всички кътчета на България, през стари градски песни, до съвременна интерпретация на фолклорна основа, модерен балет и руско-цигански песни и танци.

   Песните и танците, изпълнени със своеобразна емоционалност и висок професионализъм, пропити с духа, красотата и обаянието на капанците,  заредиха публиката с много емоции, усмивки, красота и много история.

   Тя от своя страна се отблагодари с много любов и нестихващи аплодисменти.Към началото на страницата