Заместник-министърът на МИЕТ опита капанско мляко в Римската шатра на Община Разград

13.02.2014

Областният управител Стоян Ненчев и Директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм““ в Община Разград  подкрепиха мащабното присъствие по време на официалното откриване на Международната туристическа борса Ваканция и СПА експо 2014

Бранимир Ботев, зам.-министър в МИЕТ с ресор „Туризъм“ остана впечатлен от прочутото капанско кисело мляко, което дегустира в Римската шатра на Община Разград. Пожела успех в реализирането на проекти, посредством които туристическите дестинации в Лудогорието да станат част от многоброен интерес от страна на гостите на региона.

Областният управител Стоян Ненчев и Директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм““ в Община Разград  подкрепиха мащабното присъствие по време на официалното откриване на Международната туристическа борса Ваканция и СПА експо 2014.

Ще припомним, че Община Разград  участва с атрактивен самостоятелен щанд, оформен като римска шатра, в мащабното изложение, което ще продължи до 15.02.2014 г. За втора поредна година участниците от групата за възстановки „Абритус” допълват колоритността на щанда – Римска щатра, която успя да привлече вниманието и интереса на много от посетителите. Облечени в традиционни римски облекла, пратениците на Лудогорието запознават гостите на борсата с привлекателните туристически дестинации, както и с възможностите за разнообразен туризъм в Община Разград.

С цел налагане на общ регионален туристически продукт, самостоятелен щанд имат и от проекта „Исперих – Разград – Попово: път на древни култури и традиции“ по ОПРР 2007–2013.
Събитието се провежда под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката, с участието на над 250 фирми и организации от България и от 22 страни.  Съпътстващата програмата предвижда дискусии, презентации и новини от световната туристическа индустрия. Към началото на страницата