Зам. областният управител Виолета Тодорова се включи в инициативата "Национална седмица на четенето"

11.10.2016

   Зам. областният управител Виолета Тодорова се включи в инициативата на Министерство на образованието и науката - „Национална седмица на четенето”, която се провежда за втора поредна година.

   Днес, 11 октомври, на учениците от ОУ „Христо Ботев”, гр. Исперих, г-жа Тодорова  прочете класическата басня на Жан дьо Лафонтен „Заекът и Костенурката”, която е поучителна, както за децата, така и за много възрастни.

   Децата с слушаха с интерес и с много емоции и вълнение споделиха своите мисли за доброто и лошото в живота. Остана прекрасното усещане, че са докоснати от магията на писаното слово и са осмислили неговата ценност.

   Зам. областният управител призова децата да бързат бавно и никога да не се отказват, защото само така ще постигнат целите си.

   ”Вярвайте в себе си и възможностите си. Никога не се отказвайте от предизвикателствата, които животът ви поднася. С постоянство и с труд можете да преоткриете себе си, да настигнете тези, които са пред вас и дори да станете по-добри”, каза още Виолета Тодорова.

   Националната седмица на четенето се провежда от 10 до 14 октомври ие част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.Към началото на страницата