Първа копка на обект „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“ в гр. Разград

08.11.2016

   Днес, 8 ноември, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Община Разград д-р Валентин Василев направиха първа копка на обект „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“ в гр. Разград, на кръстовището на ул.“Ивайло“ и ул. “Добровска“.

   Гости на церемонията бяха Областният управител Манол Кившанов и неговите заместници – Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова, народният представителот ПП ГЕРБ Михаил Тодоров, заместник-кметовете на община Разград, председателят на Общински съвет Разград, жители на града и представители на медиите.

   В края на октомври д-р Валентин Василев подписа договор с ДЗЗД „Водопроводи север 2016“ с предмет „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“, гр. Разград“. Ремонтът ще се прави на два етапа – в западна и източна част на жилищния квартал, през настоящата и през следващата година. Строителният надзор ще бъде осъществен от "Интерконтрол-2000" ЕООД.

   МРРБ отпуска целево 2,2 млн.лв., с които ще се ремонтира 6,3 км от уличната водопроводна мрежа, като сградните отклонения в този строеж ще са 120. Така ще се намалят авариите по водното трасе, ще се снижат загубите и хората ще имат редовно вода.

   Проектът се осъществява преди старта на мегапроекта за ремонт и облагородяване на градската среда и квартала, който предстои да се изпълнява със средства по програма "Региони в растеж". Навременните ремонти на ВиК мрежата ще предотвратят нуждата ремонтирани улици и тротоари да се разкопават заради водни аварии.baner1
Към началото на страницата