Очаквани обилни снеговалежи в цялата страна и осигуряване на нормални условия за работа на снегопочистващата техника на територията на област Разград

05.01.2017

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ РАЗГРАД,

    Във връзка с прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи, заледявания и силни ветрове, и с цел да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника, Ви призовавам:

  1. Да не предприемате пътувания, ако не са крайно наложителни, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури, поради опасност от навявания и заледявания
  2. Да спазвате правилата за спиране и престой на МПС. Паркирането да става максимално вдясно на пътното платно.
  3. Да не паркирате в зоната на кръстовищата.
  4. Стопаните, наемателите, ръководителите  на фирми, учреждения, обществени организации и заведения да осигуряват постоянно почистване на тротоарите и прилежащите им  площи от сняг, лед и ледени висулки.

    На територията на област Разград е създадена организация за прилагане на ефективни мерки, с оглед осигуряване на нормални условия за придвижване.

    Фирмите, ангажирани със снегопочистването на улични платна и пешеходни зони в общините на територията на областта са в максимална готовност за реакция. Поддържат се постоянни дежурства от техника и хора, осигурени са наличности от пясък и луга.

    Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни!

 

МАНОЛ КИВШАНОВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛКъм началото на страницата