Областният управител свика извънредно заседание на СНАВР към Област Разград

08.01.2017

  Днес 08.01.2017 г. Областният управител Манол Кившанов свика заседание на  Спасително и неотложни – аварийно възстановителни работи към Област Разград, на срещата присъстваха представители от Областно пътно управление, Началник отдел на охранителна полиция, РД ПБЗН, „Водоснабдяване Дунав“, и от Енерго – про.

   На заседанието всяка от институциите докладва какво е свършила в последното денонощие.

    Всички пътища от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия в рамките на областта  са отворени за леки автомобили. Разград – Попово до 12 тона. Очаква се да бъде отворен пътя Разград – Русе за тежко товарни автомобили над 12 тона само с вериги.

    Шефът на „Водоснабдяване Дунав“ Стоян Иванов заяви, че без вода са с. Ясеновец, с. Ушинци на територията на Община Разград и застрашeно е село Радинград. В община Кубрат осем са без вода, а в Самуил 3 населени места.

   По авариите с електроснабдяването също се работи и се очаква отстраняването им до края на деня – заяви Венцислав Илиев от „Енерго Про“. Той уточни, че в цялата област най-много са населените места без ток в общините Кубрат с осем населени места, Завет две населени места, Лозница частично в едно населено место в Исперих едно населено място.

   Взе се решение РД ПБЗН да подпомогне екипите на  Енерго – про в Община Кубрат с моторна шейна да бъдат открити авариите. И Областно пътно управление да им съдействат за пропряване на пътища към авариите.Към началото на страницата