Областният управител поднесе поздравителен адрес на Тържествена сесия на Общински съвет Разград

27.01.2017

   Днес, 27.01.2017 г., Областният управител Манол Кившанов присъства на Тържествена сесия на Общински съвет Разград, посветена на – 28 януари - Ден на Разград.

    Сесията бе открита от председателя на  Общинския съвет г-жа Надежда Радославова, след което прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Европейския съюз.

    Областният управител произнесе поздравителен адрес, в който изтъкна, че „28 януари е ден на преклонение пред подвига на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за вярата и освобождението на нашия град, които с върховна саможертва, с храбър  и непреклонен български дух извоюваха  свободата ни! Длъжни сме да тачим своята история, да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм и да бъдем горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Нашето почитание поддържа живи времената на безгранична смелост, силния порив на българските корени и огромната надежда за по-добро и светло бъдеще.“

   „Затова 139 години след тази историческа дата, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди, да се изправяме пред своя дълг, мисия и отговорност, за да посрещнем посланията на времето и предизвикателствата на днешния и утрешния ден!”, призова г-н Кившанов.

   С думите „Нека сведем глави и да отдадем почит пред подвига и паметта на героите, пред храбрите им дела, безграничните им страдания и силната им вяра в бъдещето, и във всичко българско“, той завърши поздравителния си адрес.

    Областният управител присъства и на фотоизложба на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество „Разград-уловени мигове“, посветена на Деня на Разград.

    Утре, 28 януари, г-н Кившанов ще вземе участие в ритуала за поднасяне на венци пред Мавзолея на загиналите руски войни и български опълченци в Разград. Събитието е посветено на 139-годишнината от Освобождението на града.Към началото на страницата