Заместник областният управител бе гост на празника на Природоматематическата гимназия в Разград

06.03.2017

   Заместник областният управител на област Разград Ценка Иванова бе гост днес, 06.03., на патронния празник на Профилирана Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград.

    В залата на НЧ „Развитие 1869“ се бяха събрали възпитаници на гимназията от много поколения, директори на училища, учители и много гости.

    От името на Областния управител Манол Кившанов, г-жа Иванова поднесе поздравителен адрес.

    „Щастлив съм да споделя с Вас вълнуващите празнични мигове, озарени от грейнали усмивки и удовлетворение от пълноценно изминат 45-годишен път, посветен на една от най-благородните житейски мисии – образованието и възпитанието на младите хора, подкрепата за сбъдване на мечтите им“,казва в поздравителния адрес Областният управител. На учителите той пожелава да съхранят творческия си дух и ентусиазъм, да следват добрите практики, утвърдени в дългогодишната история на училището и да откриват нови перспективи за неговото успешно развитие. А на учениците: да бъдат здрави, целенасочени и постоянни, и да не се страхуват да търсят и да преоткриват себе си в безграничния свят на познанието.

    Преди празничния концерт директорът Мануел Василев връчи над 100 награди на победителите в турнир „Обрешков“. Ученическото състезание стартира през 1975 г. като състезание по математика, в следващите години и по информатика, химия, физика, биология, природни науки, а от миналата година и по география, икономика, и информационни технологии.

    В класацията на Министерството на образованието през 2016 година, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ се класира на 51 място сред 1 000 средни училища в България. Успехът на зрелостниците на матурата по БЕЛ е 5.114. На 66 позиция застана ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, със среден бал от държавния изпит – 4.997.Към началото на страницата