Трети регионален конкурс за детска рисунка на тема: „Великден през моите очи” под патронажа на Областния управител Манол Кившанов

08.03.2017

    Идва Великден - един от най-любимите празници на децата. Тогава те имат възможност да се изявят като художници, да допринесат за празничната украса у дома и да помогнат на родителите си в приготовленията.

    С празниците са свързани надеждите на хората за благополучие и късмет, те сплотяват семейството, запазват и развиват християнските традиции и ценности, учат децата на българщина. В тях са събрани богатият народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден.

   Благодарение на празниците и традициите, наследство от нашите деди, ние се докосваме до нашето минало и все повече опознаваме и самите себе си.

    Именно поради тази причина за нас е особено важно младите хора, които идват след нас, да са богати духовно, да са отговорни, трудолюбиви, добронамерени и с открити сърца, защото бъдещето е заложено в тях.

    Мили деца,

     За трета поредна година Областна администрация Разград организира конкурс на тема: „Великден през моите очи“, под патронажа на Областния управител на област Разград.

    Ние сме убедени, че всеки от вас искрено се вълнува в дните преди празника, когато заедно с вашите близки боядисвате яйца и украсявате дома.

    В третото издание на Великденския ни конкурс тази година ние ви предлагаме да се докоснете до още една емоция – сами да изобразите върху белия лист онова, с което свързвате Великден.

    Ние ще се радваме да покажете на всички как вие празнувате най-големия пролетен празник – Великден, с какво го свързвате и коя е любимата ви част от него.

    В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидvaлнo в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V-VIII клас и IX-XII клас.

    Великденските рисунки да бъдат във формат А4 /21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им е по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив.

   Готовите разработки очакваме до 27.03.2017 г., включително, на адрес: гp.Разград, бул. „Бели Лом” № 37A,  за Областна администрация Разград.

    Класирането ще се извърши в срок до 28.03.2017 г., а церемонията по награждаването ще сесъстои на 04.04.2017 г. от 11,00 часа, във фоайето на Областна администрация Разград, гp. Разград, бул. „Бели лом“ № З7A, ет. 7.

Регламент за участиеКъм началото на страницата